© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

1 / 17

Nieuwjaarsreceptie in vernieuwde benedenzaal van Wijkwerking Mariaburg

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Wijkwerking Mariaburg kon voorzitter Marc Denissen de vernieuwde benedenzaal van het wijkcentrum voorstellen. De stad die eigenaar is van het gebouw aan het van de Weyngaertplein 38, werd grondig aangepakt.

Marc Wouters

Om tegemoet te komen aan de wensen van de naaste buren werd tegen de muren van de benedenzaal 15 cm dikte isolatiemateriaal aangebracht. De muren werden beschilderd met brandwerende verf. Aan het plafonds hangen 69 geluidsdempende platen en de elektriciteit werd vernieuwd. “Het heeft ons op enkele de details na geen cent gekost”, zegt de voorzitter. Voor nieuwe vouw- of andere gordijnen zoekt de wijkwerking sponsoring. “We hebben geprobeerd de oude te wassen, maar dat was geen succes”, weet Marc Denissen.

In zijn nieuwjaarstoespraak hoopt de voorzitter op een vruchtbare samenwerking met alle betrokken partijen. Mariaburg mag geen slaapwijk worden. “Het leven in een wijk is als het bereiden van een soep. Je mengt heel wat ingrediënten, flink roeren en op smaak brengen.” Het wijkcentrum wordt sinds vorig jaar enkel verhuurd aan verenigingen. “Dat zijn we met de stad en het district overeengekomen”, zegt secretaris Walter Lauriks. "Dat we daardoor uiteraard minder inkomsten hebben voor betaling huur en andere werkingskosten is een gevolg.“

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio