Maria De Dier viert haar 102de verjaardag

Print

Maria De Dier samen met enkele familieleden, districtsburgemeester Koen Palinckx en districtsschepen Ludo Van Reusel. Foto: W&F

Ekeren - Maria De Dier wordt 102 jaar. Dat vierde ze samen zondag met haar uitgebreide familie in het WZC Sint-Vincentius in Ekeren. Tot haar 94ste woonde Maria nog zelfstandig. In 2008 verhuisde ze naar het rusthuis.

Maria De Dier is afkomstig uit Okegem bij Ninove. Haar echtgenoot Gerard De Maerschalck was militair op de basis in Polygoon en zo kwam het gezin in Brasschaat-Maria-ter-Heide terecht. “In haar jeugd werd moeder aangemoedigd om artistiek en creatief bezig te zijn”, vertelt dochter Oda. “In haar vrije tijd schilderde ze portretten, vooral van familieleden. Ze kon ook een aardig stukje piano spelen.” Maria en Gerard kregen 6 kinderen. Intussen telt de familie 18 kleinkinderen en 10 achterkleinkinderen. Na het overlijden van haar echtgenoot bleef Maria zelfstandig wonen in Brasschaat. Districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA) en districtsschepen Ludo Van Reusel (N-VA) brachten de jarige een bezoek. Maria kreeg bloemen van een district, pralinen en een oorkonde van het koningspaar.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio