© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

De Red Hackle Pipe Band feest een heel jaar zijn gouden jubileum

De Red Hackle Pipe Band gaat een gouden jaar tegemoet. De pipeband bestaat 50 jaar. Stichter in 1967 is scoutsleider Paul Morreel. Alle eerste blazers komen uit de scouts van Luchtbal en Borgerhout. De Red Hackle Pipe Band is één van de allereerste Schotse doedelzakbands in België. Op de feestdag van hun patroonheilige St.- Andrew werd het feestjaar in de Ekers Hof ingezet.

Marc Wouters

In 1972 treedt de band voor het eerst op onder de huidige benaming en in het uniform van het beroemde Blach Watch regiment van Schotland, met toestemming van het 42ste regiment in Perth. De Red Hackle Pipe Band spreidt zijn vijftigste jaar over heel 2017. “Wij proberen iedereen bij de viering te betrekken die ooit deel heeft uitgemaakt van onze band. Helaas beschikken we niet over alle de juiste adressen of e-mails. Wij hopen ook via de krant en andere kanalen de ‘oud gedienden’ te bereiken”, vertelt de voorzitter.

De Red Hackle Pipe Band opent het feestjaar op zaterdag 18 maart met een optocht naar het stadhuis. “Iedereen die ooit lid is geweest, mag mee opstappen, al spelend of marcherend”, zegt Jervis.

Oudgedienden nemen contact via gsm: 0494.047.853.

http://www.redhackle.be

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie stad.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio