Ekeren Swingt schenkt cheque aan VAGA vzw

Print

Jet Vermeylen van VAGA omringd door districtsburgemeester Koen Palinckx, Nick Van Erp (links) en het bestuur van Ekeren Swingt. Foto: W&F

Ekeren - Ondanks de regenachtige 26 juni werd het openlucht minifestival Ekeren Swingt toch nog een succes. Gelukkig maar, want de opbrengst gaat ieder jaar naar een goed doel. In het districtshuis werd zaterdagnamiddag de cheque overhandigd.

Organisator Nick Van Erp kon toch nog een cheque van 1.817,19 euro overhandigen aan Jet Vermeylen-Nuyts van VAGA, de Vereniging voor Aangeboren Gezichtsaandoeningen. VAGA werd in 1992 ten huize van mevrouw Vermeylen in de Jos Craeybeckxlaan in Ekeren gesticht. VAGA bestaat in 2017 een kwarteeuw. Jet Vermeylen verhuisde naar de Fruithoflaan in Berchem, waar sindsdien de maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd. “Mijn hart is nog steeds in Ekeren. Het doet mij dan ook deugd dat jullie aan ons hebben gedacht”, zei Vermeylen, die er meteen op wees dat VAGA dankzij de 26 vrijwilligers ook internationale bekend is.

“Omwille van het slechte weer is de opbrengst beperkt”, zei Nick Van Erp. “We hebben er met ons bestuur een mouw aangepast. Ook volgend jaar op 26 juni gaat de opbrengst van Ekeren Swingt ook naar VAGA.” 

http://www.vaga.be

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio