© Wouter Tampère

© Wouter Tampère

© Wouter Tampère

1/3

Wouter Tampère fietst heen en weer naar Noordkaap in Noorwegen

Vele reizigers hebben Noordkaap in Noorwegen als einddoel. De meeste reizen met het vliegtuig, de trein of de mobilhome. Wouter Tampère (24) uit Kapellen fietste ernaar toe en keerde met de fiets ook weer. Op het einde van de reis had hij 8.650 kilometer in de benen.

Noordkaap of Nordkapp in het Noors is het meest noordelijke deel van het Europese continent. Het is niet meer dan een steile rots 307 meter hoog en met een prachtig uitzicht op de Barentszzee, als het wolkendek het toelaat. “Ik had brute pech”, zegt Wouter, “Maar toch was het een unieke ervaring.”

Hoe haalt iemand het in zijn hoofd om heen en weer met de fiets naar het meest noordelijke punt van Europa te rijden? “Ik droom er al lang van om met de fiets een lange reis te maken”, vertelt Wouter. “Ik heb drie maanden bij een tuinman gewerkt en de rest van het jaar was ik docent autotechnologie aan de Karel de Grote Hoge School in Hoboken. Hierdoor had ik voldoende centen om mijn reis te bekostigen. Het werd een bijzondere tocht met vele schone momenten, maar niet zonder gevaar.

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie NoordMeer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio