Ivan Janssens fleurt nutscabine van NMBS op aan het Tracé cultuurstation

Print
Ekeren - In de tuin van Tracé cultuurstation aan de Veltwijcklaan werd de nutscabine van de NMBS omgetoverd tot een kunstwerk. Ivan Janssens van Tracé kreeg van de buurtregisseur en de stad de vraag om de cabine beklad met graffiti te verfraaien.

“Het gaat hier om een cabine aan het station. Hier wachten reizigers geduldig op de trein”, vertelt Janssens. Het kunstwerk heet dan ook toepasselijk ‘tijdloosheid van het wachten’. In het ontwerp werden de tijd, wachtende mensen en wachtlokalen verwerkt. Een gespecialiseerde firma vergrote het kunstwerk en drukte het af op een drager, die op de cabine werd gepimpt. Ook een oudere cabine en een werfwagen in de tuin van Tracé en een elektriciteitskast aan de overkant van de sporen, werden al eerder onder leiding van Janssens opgefleurd.

Janssens werkt momenteel in samenwerking met de Academie Sint-Lucas in Kapellen aan een multi-media project dat hij ‘leven en dood’ doopte. In juni, juli en augustus van volgende jaar organiseert het Kunstplaform Kappa, waarvan Janssens voorzitter is, een openluchttentoonstelling in het Arboretum in Kalmthout. Vijfendertig kunstenaar nemen eraan deel. 

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio