450 oldtimers veroveren het Marktplein aan het Essenhout

Print

Ernest Hufkens met zijn Panhard uit 1961. Foto: W&F

Kapellen - De eerste editie van Cars And Coffee na de zomerstop heeft zijn start niet gemist. Vierhonderdvijftig oldtimers (voertuigen en motoren) verzamelden op het Marktplein aan het Essenhout. Amical Panhard en DKW kwamen met 39 voertuigen.

“Bij vorige edities kwamen al heel wat speciale voertuigen opdagen, ditmaal werden als blikvanger  Amical Panhard België en de DKW club verwacht”, zegt organisator Jan Claessens. Ernest Hufkens is voorzitter van Panhard België. Zijn Panhard is van 1961. Hufkens vond het voertuig in een schuur. “Het was meteen mijn eerste auto”, vertelt de eigenaar. Zesentwintig bezitters van een Panhard showden hun voertuig. Veertien DKW eigenaars lieten zich ook overhalen. De oldtimer show werd uitgebreid met andere merken zoals de Citroën, Volvo, Volkswagen, BMW en uiteraard de 2-PK. Panhard en DKW bezitters reden onder begeleiding van de Antwerpse politie naar de stad. Speciale gast dit jaar was stand-up comedian Michael Van Peel. Hij kwam met ‘Vera’ een 35-jarige oude Vespa die hij in zijn studenten in Italië kocht en er zowat heel Europa mee doorkruiste.

Cars And Coffee bestaat volgend jaar vijf jaar. Deze vijfde verjaardag zal op een speciale wijze gevierd worden op 19 februari 2017. Cars and Coffee vindt de volgende maanden steeds plaats op de vierde zondag van de maand (derde zondag in december en februari). 

http://www.carsandcoffee.be.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio