Kapelse Atletiekclub scoort tijdens Belgische kampioenschap

Podiumfoto van Jolien Denis, 3de op de 5000 m bij de juniors-dames. Foto: gva

Kapelse Atletiekclub scoort tijdens Belgische kampioenschap

Print
Kapellen - Tijdens het ‘Belgisch Kampioenschap Juniors en Beloften’ in Nijvel haalden de atleten van de Kapelse atletiekclub KAPE één zilveren en twee bronzen medailles binnen. Jordi Van den Eynden met zilver op de 110 m horden juniors, Jolien Denis met brons op de 5000 m juniors en Yannik Stevens – eveneens met brons - op de 110 m bij de beloften, zorgden voor de blinkende schijfjes.

Bij de juniors berustte de jacht op medailles op de schouders van Emma Van Laer, Jolien Denis en Jordi Van den Eynden. Voor Emma Van Laer werd het nét niet. 

In een strijd met binnen- en buitenlandse juniors én beloften, eindigde Jolien Denis als 7de in haar wedstrijd van de 5000 meter met een tijd van 19’36”88. Dit leverde haar een nieuwe persoonlijke besttijd én de bronzen medaille op, vermits ze als 3de Belgische atlete eindigde bij de juniors-dames.

Zilver was er voor Jordi Van den Eynden bij de juniors-heren. Bij de beloften-heren stond alles in het teken van de hordenwedstrijden. Jordy Van Boven koos voor de 400 m horden en eindigde in een tijd van 63”11 als 5de in zijn reeks. Yannik Stevens ging voor het kortere werk, de hindernissenloop van de 110 m horden. Met zijn tijd van 15”37 haalde hij de bronzen medaille binnen.

http://www.ackape.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio