Buurtinformatie Netwerk breidt verder uit met BINS Donk Bist

Burgemeester Bart De Wever en de coördinatoren Patricia Vanduffel en Raymond Smits zetten hun handtekening onder het protocol. Foto: W&F

Buurtinformatie Netwerk breidt verder uit met BINS Donk Bist

Print
Ekeren - Met een pennentrek van burgemeester Bart de Wever (N-VA) en de BIN coördinatoren Patricia Vanduffel en Raymond Smits werden de BINS (Buurtinformatie Netwerken) Ekeren- Donk en Bist opgestart. “Het opstarten van twee BINS tegelijk is een primeur voor Antwerpen”, weet inspecteur Patrick Mariën.

“Bin Ekeren-Donk is de derde en BIN Bist het vierde Buurtinformatie Netwerk dat in Ekeren wordt opgestart”, zegt districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA). “In totaal zijn er nu 46 BIN’s in de stad”, weet Bart De Wever. “Ik apprecieer enorm de inzet van de burger in het kader van de BIN. Vandaar dat ik bij elke opstart aanwezig wil zijn.” De Wever zegt verder dat het stadsbestuur inzet op veiligheid, maar daar is de medewerking van de ‘aandachtige ‘burger voor nodig. De criminaliteit in Antwerpen is dalend, maar het kan beter. De wooninbraken daalden in 2015 met 15 procent. “Zelf heb ik ooit  drie wooninbraken meegemaakt. Ik weet wat het doet met een mens”, bekent de burgemeester. Sinds kort gebeurt bij iedere inbraak een sporenonderzoek. Dat heeft duidelijk al zijn nu bewezen.

BIN Bist grenst aan BIN Mariaburg-Ekeren en wordt begrensd door de Kapelsesteenweg en de Weerstandersstraat. De BIN Donk  start aan de Kapelsesteenweg (over Sint-Michielscollege) en omvat de Sint-Lucaswijk tot de Prinshoeveweg en de Schoutlaan.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio