Elf Hobbybrouwers en 25 lokale bieren op Bierpruverfeesten

Print

Bernard Stuyck. Foto: W&F

Ekeren - België is het grootse bierland ter wereld. Vorig jaar meldde de Nederlandse krant Telegraaf dat de Nederlanders de Belgen zijn voorbij gestoken. “Niks van geloven”, zegt biersommelier en Ekerenaar Ben Vinken. “Zondag 11 september zullen we dat bewijzen tijdens de Bierpruverfeesten in Ekeren.

Samen met Danny Kleeren gaat Bernard Stuyck ieder jaar op zoek naar exclusieve brouwers in Vlaanderen. Ooit gestart met enkele kandidaten presenteren zich zondag  onder het waakzaam oog van het beeldje ‘de Bierpruvers’ elf hobbybrouwers op het Kristus Koningplein. “Het wordt een uitgelezen evenement voor al wie van speciale bieren houdt, zegt ”Stuyck. “De bezoeker kan de verschillende bieren proeven en deelnemen aan een degustatie van biersommelier Ben Vinken.” Afspraak vanaf 13u. Traditioneel wordt het beeld De Bierpruvers aangekleed, dit jaar door de Koninklijke Harmonie Labore et Constantia. De muzikanten trekken trouwens vanaf 13.30u het bierfestijn opgang. 

"Voor de entourage zorgt het cultuurcentrum 252cc. Zijn engageren voor zondag niet alleen Labore et Constantia, maar ook de Donkse Big Band Sint-Cecilia en de coverbands First Limit en Swift”, zegt Bernard Stuyck.  

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio