© W&F

© W&F

© W&F

1 / 3

Fiets- en voetgangerstunnel vervangt overweg Weerstandersstraat

Infrabel sluit in 2018 de overweg aan de Weerstandersstraat in Sint-Mariaburg. In de plaats komt een fiets- en voetgangerstunnel. Samen met het district en de stad zochten de spoorwegen naar een oplossing om de gebruikers toch vlot aan de overkant van de spoorlijn te krijgen.

Marc Wouters

De fiets- en voetgangerstunnel komt niet onder de sporen in de Weerstandersstraat. “Dat bleek technisch niet mogelijk”, weet districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA). De fiets- en voetgangerstunnel start aan de Bist, naast het goederenspoor ter hoogte van de hondenclub Kunos, gaat onder de spoorlijn A27 (lijn Antwerpen-Essen) door en mondt uit aan het uiteinde van het perrons om aan te sluiten op het fiets- en voetpad in de Statiestraat.

Eens boven de grond in de Statiestraat kunnen de fietsers en voetgangers alle richtingen uit. De werkzaamheden starten in de lente van volgend jaar en duren één jaar. Pas na afloop van de werken gaat de overweg in de Weerstandersstraat dicht. Aan de Statiestraat en de Weerstandersstraat worden achteraf kleine aanpassingswerken uitgevoerd.

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie stad.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio