© W&F

Snelheidsremmers voor de Jaak Van Haesendonckstraat

De Jaak van Haesendonckstraat is een buurtstraat, waar een snelheidsregime geldt tot 30 km per uur. Uit metingen is echter gebleken dat er gemiddeld 10 km te snel wordt gereden.

Marc Wouters

“Enkele kilometers teveel heeft echter een grote impact bij een ongeval. Bij een aanrijding met een wagen die 50 km per uur rijdt, heeft een zwakke weggebruiker slechts 15 procent kans op overleven. Bij een snelheid van 30 km per uur stijgt de overlevingskans tot 90 procent”, zegt Tamara Heyen (CD&V), districtsschepen van mobiliteit. "Het districtscollege heeft dan ook snelheidsremmende maatregelen goedgekeurd."

Aan beide zijden van het verkeersplateau worden ter hoogte van de huisnummers 29 en 79 betonnen rijbaankussens gelegd. Paaltjes naast de rijbaankussens zorgen ervoor dat de wagens niet naast de kussens rijden. “Bij deze ingreep verdwijnen geen parkeerplaatsen”, zegt Heynen.

Na zes maanden evalueert de dienst mobiliteit de ingreep en wordt er nagegaan of er effectief trager wordt gereden en de verkeersveiligheid is verbeterd. De aannemer start op 16 augustus met de werken.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio