Verkeersplatform viert derde lustrum is districtshuis

Print
Ekeren - Districtsschepen Tamara Heynen (CD&V) ontving donderdagavond de leden van het Verkeersplatform in het districtshuis. Vijftien jaar geleden werd in de schoot van de oudervereniging van Sint-Lambertus het platform opgericht.

Klachten over wildparkeren aan de schoolpoort van Sint-Lambertus en het te snel rijden in de schoolstraten, leidde tot de oprichting van een Verkeersplatform in Ekeren. Van bij de start trekt Machteld De Schutter samen met een aantal vrijwilligers de kar. Districtsschepen Heynen zette haar in de bloemen. Machteld De Schutter betrok heel het team in de viering. “Jullie zijn allemaal een stukje van de motor”, zei ze.

Alle Ekerse scholen nemen aan het Verkeersplatform deel. Ook de lokale politie en het districtsbestuur zetten hun schouders onder het project. “Zesmaal per jaar vergaderen we in een gastschool”, weet De Schutter. Het Verkeersplatform heeft al heel wat kunnen realiseren zoals de zichtbaarheidactie, de dodenhoektraining, de verkeersdag in april en het fietsexamen. In september wordt gestart met een ‘stapstraatje’. “Dit is een bouwpakket met straatjes, huisjes en verkeersborden, bedoeld om kleuters vertrouwd te maken met de verkeersregels”, weet Heynen.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio