De Leerexpert renoveert de houtenlokalen van de scouts Bunt

Print

Leraar Jan Lorein geeft de laatste instructies aan zijn leerlingen. Foto: W&F

Ekeren - Leerlingen van het Stedelijk Onderwijs De Leerexpert renoveren momenteel de voor- en zijgevel van de lokalen van de scouts-en de gidsen van Ekeren-Bunt. De houten gebouwen in de Waterstraat zijn minstens 30 jaar oud. Een likje verf volstond niet meer.

“Tijdens onze zomerontmoeting vorig jaar van Groeco (Groepscomité van de Ekerse scouts) werd een oproep gedaan aan alle handige harry’s om de zieltogende gebouwen te renoveren. Jan Lorein kwam toen met het idee om De Leerexpert aan te spreken”, zegt Herman Berghs van Groeco. Jan geeft daar les in de afdeling houtbewerking.

Deze week leggen de leerlingen de laatste hand aan de buiten renovatie van de scoutslokalen op de Bunt. Volgend schooljaar volgt de renovatie van de achtergevel. De scoutslokalen liggen op de gronden van de parochie Sint-Theresia en grenzen aan de speelplaats van de vrije basisschool Bunt. “In de week is dit het terrein van de kinderen en op zondag ravotten hier de scouts en gidsen”, vertelt Herman Berghs. Om de lokalen maximaal te beveiligen, worden in de week de ramen afgeschermd. De deuren hebben langs buiten geen klink.” Samen met de nieuwe voor- en zijgevel werd de isolatie van het gebouw stukken verbeterd. Ook dat is het werk van De Leerexpert. 

 

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio