© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

1 / 11

Met de paardentram naar jarige dienstencentrum

De Dienstencentrum Antverpia in Mariaburg-Brasschaat bestaat 10 jaar. De voorbije week werd opendeur gehouden. Zondag reed de paardentram van Willy Meirman van het Wijkcentrum in Mariaburg-Ekeren naar DC Antverpia.

Marc Wouters

Wijkwerking Mariaburg heeft in 1999 een rol ondersteunde gespeeld voor het behoud van het bankgebouw Antverpia in de Sint-Antoniuslei. De Verzekeringsmaatschappij Antverpia met Antoon Van den Weyngaert ligt aan de basis van het ontstaan van het Nieuw Kwartier, dat na een bevraging bij de eerste bewoners Sint-Mariaburg werd gedoopt. Van 1900 tot aan de Eerste Wereldoorlog in 1914 bracht een stoomtrammetje de stedelingen van het station van Ekeren naar het openluchtzwembad en de Kattekensberg van het Nieuw Kwartier.

Zondag zorgde de Kerba paardentram van Meirman voor het vervoer. Een honderdtal passagiers maakte gebruikt van de paardentram. Aan Antverpia werd halt gehouden en kon een bezoek worden gebracht aan de tentoonstelling van de hobbyclubs die actief zijn in het Dienstencentrum. In het Wijkcentrum aan het Van de Weyngaertplein was iedereen welkom voor een knabbel en een babbel en konden de sportievelingen deelnemen aan de toncompetitie, wisselbeker ‘Frans Donkers’.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio