Bushalte zorgt voor commotie in Driehoekstraat

Print

De bushalte in de Driehoekstraat komt voor het zebrapad en dat vindt de buurt onveilig. Foto: W&F

Ekeren - De heraanleg van de Kloosterstraat, Dorpstraat en Blarenstraat heeft gevolgen voor de bewoners van de Driehoekstraat. Een verhoogde bushalte ter hoogte van de bib en de basisschool 3Hoek zorgt voor commotie.

 “We maken ons zorgen over de toestand die voor onze deur en die van onze buren zal worden gecreëerd”, zegt Lea Lauwerysen. Na de heraanleg van het centrum wordt het verkeer richting Leugenberg omgeleid via de Driehoekstraat en de Boerendijk. Ook de bussen van De Lijn zullen onze straat aan doen. Ter hoogte van de huisnummers 44/3, 44/4, 44/5 en 46 komt een verhoogde bushalte.

“Vorig jaar verdwenen de verkeerslichten aan de schoolpoort. En nu wordt een bushalte aangelegd net vóór het zebrapad. “Een onveilige toestand, zo vlak bij de school”, zegt Lea Lauwerysen. Volgens de buurt is er voldoende plaats om de halte na het zebrapad, ter hoogte van de parking aan te leggen.

“Een bushalte ter hoogte van de parking werd overwogen, maar is niet haalbaar binnen de gestelde termijn en het budget. Volgens de verkeerspolitie biedt het huidig plan met het eerder aangelegd verkeersplateau voldoende veiligheid”, weet districtsschepen Van Reusel.

De buurt stapt naar een advocaat. 

Lees het hele artikel donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Stad

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio