© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Kinderdagverblijf Tierlantijn is uniek in de stad

Openluchtopvoeding vzw (OLO) opent in Den Geer 4 een inclusief kinderdagverblijf. Hier zijn zowel kinderen van 0 tot 3 jaar met of zonder beperking welkom. “Deze combinatie is uniek in de stad”, weet Annemie Vandeputte, communicatiemedewerker

Marc Wouters

Soms hebben kinderen met een beperking erg gespecialiseerde opvang nodig. Voor hen zijn er specifieke kinderdagverblijven. “Maar er zijn ook baby’s en peuters met een beperking die best in een ‘gewoon’ kinderdagverblijf terechtkunnen”, zegt Annemie Vandeputte. “En dat willen wij in Ekeren met Tierlantijn realiseren. Kleine kinderen denken immers nog niet in termen van ‘anders zijn’.”

“We hebben in Ekeren een beetje moeten zoeken naar een geschikte locatie”, zegt Annemie Vandeputte. “We zijn in Den Geer 4 terechtgekomen, nog net in het centrum en vlak bij het station.”

De bestaande villa werd gestript en aangepast aan de noden van de kindjes. Er is plaats voor 18 baby's en peuters, waarvan 6 met een beperking.

Tierlantijn maakt deel uit van openluchtopvoeding vzw en is gevestigd aan de Miksebaan in Brasschaat. Bij OLO worden kinderen en volwassenen met een beperking begeleid en wordt hen bijzonder onderwijs aangeboden

http://www.tierlantijn.be

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio