Defibrillator bij KSK Donk kan levens redden

Foto: W&F

Defibrillator bij KSK Donk kan levens redden

Print
Ekeren - Bij KSK Donk hangt sinds kort een defibrillator (AED). Het is draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand.

Via de voetbalfederatie Vlaanderen (VTV) werden clubs uitgenodigd om in een groepsaankoop te stappen. “Dat hebben ze ons geen twee keer moeten voorstellen”, zegt jeugdvoorzitter Marc Troch. “We zijn er ons van bewust dat een defibrillator levens kan redden. Een hartstilstand kan iedereen, jong of oud overkomen.”  “Je handen kunnen mensenlevens redden. Iedereen kan reanimeren”, zegt Erik De Vadder. De Vadder is spoed-en MUG verpleegkundige van het ZNA Jan Palfijn in Merksem. Hij is ook lid van het Belgische B-Fastteam. Hij geeft les en training aan volwassenen en jongeren.

Een AED toestel is een handig hulpmiddel om het slachtoffer nog levenskansen te geven. “Het is eenvoudig te bedienen. Iedereen kan het”, benadrukt De Vadder. Toch is De Vadder er zich van bewust dat wie voor de eerste keer met een slachtoffer wordt geconfronteerd, mogelijk in paniek slaat. Om trainers, ouders van spelers, spelers en supporters vertrouwd te maken met een defibrillator, organiseerde de voetbalclub een cursus EHBO en reanimatie. 

http://www.medicalcaretraining.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio