© W&F

© gva

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Gymzaal voor Deugd en Moed komt in Hagelkruispark

Turn- en dansclub Deugd en Moed kan op beide oren slapen. De beloofde gymzaal in het Hagelkruispark komt er zeker. Het stadsbestuur zet het licht op groen. Voetbalclub FC Vaso en Atletiekclub Break (Brasschaat-Ekeren) participeren in het project.

Marc Wouters

Sporting A en het district Ekeren werken samen met de drie sportverenigingen die gebruik zullen maken van de nieuwe accommodatie. Elke sportvereniging krijgt een deel van het gebouw ter beschikking. Deugd en Moed verwerft het exclusief gebruik van de gymzaal, drie kleedkamers, een ontmoetingsruimte (cafétaria), secretariaat en een sportdanszaal.

Deugd en Moed heeft nood aan een nieuw gymzaal. “Met bijna 600 leden zijn we de grootste vereniging in Ekeren en één van de grootste turnclubs in de provincie. Onze trainingen gebeuren nu op twee locaties en in drie zalen”, zegt voorzitter Eddy Aelbrecht. Deugd en Moed werd in 1959 opgericht. Gedurende jaren werd het aanbod sterk uitgebreid.

De bouw van de gymzaal wordt geraamd op 3 miljoen euro. Tegen de start van het sportseizoen 2017-2018 moet de nieuwe gymzaal operationeel zijn.

Lees het hele verhaal dindag in Gazet van Antwerpen - editie Stad

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio