Bruidsjurken in kasteel Veltwijck en De Bist

Print

Kostuumontwerpster Erna Siebens. Foto: W&F

Ekeren - Tijdens Open Monumentendag opent kasteel Veltwijck de deuren voor de expo ‘Ook Getrouwd in Ekeren?’ Het district verzamelde trouwfoto’s van zijn inwoners en brengt deze, samen met een collectie bruidsjurken door de jaren heen bij elkaar.

Bijna honderd koppels hebben positief gereageerd op de vraag van het district. Enkele van hun trouwfoto’s werden gedigitaliseerd en worden zondag 13 september via schermen in het kasteel Veltwijck doorlopend vertoond.

Ekerenaars die één of meerdere foto’s instuurden, kregen de mogelijkheid om in te schrijven voor een romantische koetsrit in het Veltwijckpark op Open Monumentendag.

Voor de tentoonstelling van bruidsjurken heeft het district beroep gedaan op costumière Erna Siebens. Siebens werkte onder meer voor de VRT, de VTM, het Ballet van Vlaanderen en Studio 100.

De jurken en kostuums zijn enkel zondag 13 september te bewonderen in het kasteel. Nadien wordt de collectie gevoegd bij de anderen bruidsjurken in het cultuurcentrum Hof De Bist, Veltwijcklaan 252.

De expo is geopend van maandag 14 tot 30 september, van dinsdag tot donderdag van 10u tot 16u.

http://www.ekeren.be

Lees het hele artikel zaterdag in Gazet Van Antwerpen - editie stad.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio