© Foto W&F

© Foto W&F

1 / 2

Belgerinkel deelt prijzen uit

Ghislaine De Buck zal haar bezoek aan Slagerij De Laet zaterdag niet zo gauw vergeten. Totaal onverwacht klonk haar naam in de zaak en kreeg ze uit de handen van districtsschepen Sabine Coene (N-VA) een mooie draagtas aangeboden met opdruk ‘Ik winkel in Ekeren’.

Marc Wouters

Lode Hendrickx en zijn echtgenote Leonie Willemsen van Slagerij De Laet namen net zoals 51 andere handelaars deel aan ‘Met Belgerinkel naar de winkel’. De actie wil de mensen ertoe aanzetten voor korte afstanden de auto thuis te laten.

“Ik heb geen auto en voorlopig ook geen fiets”, zegt Ghislaine. “Ik doe al mijn boodschappen te voet in Ekeren.” “Een terechte winnaar”, merkt Sabine Coene op. Het district ondersteunt de actie van Ekeren Bruist en schenkt in totaal 22 draagtassen, 5 geschenkencheques en twee fietsen. De cheques en de fietsen worden op 29 juni in het districtshuis uitgereikt.

Slagerij De Laet is een gevestigde waarde in de Dorpsstraat in Ekeren. Lode Hendrickx, van het geslacht Hendrickx uit Berendrecht, nam vijf jaar geleden de slagerij van De Laet over. “De Laet is een sterk merk in de branche en dus hebben we de naam behouden”, zegt Lode.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio