© Foto W&F

© Foto W&F

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Kinderraad test avontuurlijke speeltuin

De nieuwe avontuurlijke speeltuin in het Hagelkruispark kan pas wegens omstandigheden op de Buitenspeeldag op 1 april officieel worden geopend. Gisteren kregen de leden van de kinderraad de gelegenheid de toestellen te testen.

Marc Wouters

“De weergoden hebben roet in het eten gegooid”, zegt districtsschepen Sabine Coen (N-VA). “Normaal zouden we onze avontuurlijke speeltuin in het Hagelkruispark vandaag officieel openen, maar helaas hebben de werken een tijdje stil gelegen.” Niet bij alle speeltuigen hebben we valmatten kunnen leggen. De grond is op sommige plaatsen nog te drassig.”

Toch kregen gisteren namiddag de 16 leden van de kinderraad de gelegenheid de toestellen uit te testen. “We willen van de kinderraad een doe-raad maken”, zegt jeugdconsulent Maarten Fransen. “Het is niet de bedoeling dat de leden uren lang vergaderen, net als de volwassenen in de districtsraad.”

Mano De Wulf (10) van de Stedelijke Basisschool Kleurenboom wint er geen doekjes om, wanneer districtsschepen Coene naar zijn mening vraagt. “Het is een leuk parcours, maar net iets te kort”, zegt hij. “Er is geen verbinding tussen de toestellen. Bij het einde van het parcours zou er nog een glijbaan moeten komen.” Maar Mano is toch tevreden. De avontuurlijke speeltuin kwam er op vraag van de jongeren uit Ekeren. Ze mochten de toestellen zelf kiezen, weliswaar binnen het vooropgesteld budget. Er zijn twee zones voorzien, eentje voor de kleuters en een voor de 8 jaar tot 13 à 14 jarigen.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio