Meer verkeersongevallen in 2017

Foto: RR

Meer verkeersongevallen in 2017

Print
Laakdal - In de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout is het verkeersongevallencijfer opnieuw gestegen. Sinds 2001 daalde het cijfer, maar in 2017 liep dat weer op tot 192 verkeersongevallen.

In 2017 stelden de agenten uit de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout 192 verkeersongevallen vast met lichamelijk letsel, het op één na laagste cijfer ooit. Dat cijfer is sinds lange tijd gestegen. In 2016 werden er ‘slechts’ 160 ongevallen geconstateerd. “Een verklaring hebben we daar jammer genoeg niet voor”, zegt korpschef Dirk Van Aerschot van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. “Sinds 2001 daalde het verkeersongevallencijfer ieder jaar, maar in 2017 is die trend helaas gestopt. Hopelijk kunnen we na dit jaar opnieuw de dalende trend van de voorgaande jaren verderzetten.” Het aantal verkeersdoden bleef net zoals in 2016 hangen op drie. “De mentale bewustwording in het hoofd van de automobilisten kan opnieuw zorgen voor een daling van het aantal verkeersongevallen”, zegt Dirk. “Wij organiseren veel campagnes en alcoholcontroles. 

Maar verkeersongevallen zijn vaak het gevolg van te snel rijden. Bestuurders kiezen er bewust voor om zo snel te rijden, maar staan vaak niet stil bij de verstrekkende gevolgen die hun daden met zich mee kunnen brengen.” Niet alleen de autobestuurders zijn een mogelijke oorzaak van verkeersongevallen, ook fietsers kunnen in de fout gaan. “We willen in de toekomst meer inzetten op fietsongevallen. De veiligheid van de fietsers moet centraal staan”, zegt Dirk. “De meesten onder hen kennen de wegcode niet omdat ze nog geen rijbewijs hebben. Daarom hebben we een werkgroep opgestart met de verschillende gemeentes, scholen en de fietsersbond om een campagne uit te werken om ook hen te sensibiliseren en de wegcode te leren. Maar we hebben helaas weinig vat op de ongevallen.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio