Wijkagent start Facebookgroep

Foto: MAVB

Wijkagent start Facebookgroep

Print
Laakdal - Wijkagent Kris Celen start een Facebookgroep op voor bewoners van de wijk Vorst-Centrum in Laakdal. “Ik wil dicht bij de bewoners staan en heb daarom initiatief genomen om met hen te communiceren via Facebook”, zegt Kris.

‘Wijkagent Vorst-Centrum’: zo luidt de naam van de Facebookgroep. Het doel ervan is om wijkgerichte informatie over veiligheid te delen met de inwoners van de wijk. Wijkagent Kris Celen beheert de groep. Uiteraard kunnen er hem ook vragen gesteld en problemen gemeld worden die binnen de bevoegdheid van de politie vallen. “Het valt te voorspellen dat de rol van sociale media op ons dagelijks leven enkel nog maar zal groeien. Daarom besloot ik om deze groep op te richten”, vertelt Kris. Alleen inwoners van zijn wijk worden toegelaten tot de groep. “Om te controleren of deze mensen echt in Vorst-Centrum wonen, vraag ik via een privébericht naar hun adres en telefoonnummer. Al ken ik de meesten ondertussen wel.” De groep dient niet voor dringende politiehulp. Daarvoor moet je 101 of 014.56.47.00 bellen. “Ik bekijk de groep dan ook niet op elk moment van de dag”, zegt Kris. “Het is ook niet de bedoeling dat ik dat doe, want ik wil mijn privéleven en werk gescheiden houden. De burgers mogen in de groep vragen stellen en zaken melden, zoals bijvoorbeeld een verkeersbord dat verdwenen is. Dergelijke zaken geef ik op mijn beurt door aan de bevoegde instanties. Het is voor mij vooral belangrijk dat er informatie kan gedeeld worden die van nut kan zijn voor de wijk.”

Na Caroline Mensch van de wijk Veerle-Heide in Laakdal en Evy Van den Brande van de wijk Zittaart in Meerhout, is Kris de derde wijkagent met een besloten Facebookgroep. Het is een proefproject. Als het slaagt, zullen ook andere wijkagenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout dat voorbeeld snel volgen. “Ik hoop dat vele collega’s dat ook zullen doen, want het is toch een goede manier om de mensen aan te spreken en informatie door te spelen.” 

Woon je in de wijk Vorst-Centrum? Ga dan naar de Facebookgroep ‘Wijkagent Vorst-Centrum’ en klik links op de knop ‘Lid worden’.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio