Buurtbewoners Diestse Baan starten petitie met succes

Foto: rr

Buurtbewoners Diestse Baan starten petitie met succes

Print
Laakdal - In appartementencomplex 't Klavertje aan de Diestse Baan in Veerle (Laakdal) lijden de bewoners aan geluidsoverlast en trillingen. Bewoner Lorenzo Vanderspikken liet het hier niet bij en startte een petitie. Met succes.

"Toen ik de bouwheer en de verzekering confronteerde met de overlast schoven zij de verantwoordelijkheid van zich af”, verklaart hij. “Ook wegbeheerder Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vond de situatie niet gevaarlijk of dringen. Ik besloot daarom om handtekening bij mijn buren te verzamelen en stapte daarmee naar het schepencollege. Zij namen het probleem wel serieus."

Losse klinkers

“Ik kon vaststellen dat de geluidsoverlast en de trillingen afkomstig zijn van de verzakte klinkers ter hoogte van de middengeleider (aan de schoolpoort van GO De Wissel) en het beschadigde fietspad. Daarom werd er in overleg met AWV beslist om een aannemer te gelasten om de beschadigde klinkers te verwijderen en te vervangen door asfalt”, legt schepen Frank Sels uit. De werken starten eind september. (mavb)

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio