Groen Laakdal op bezoek in Wijngaardbos

Foto: rr

Groen Laakdal op bezoek in Wijngaardbos

Print
Laakdal - Een tijdje geleden trok Groen Laakdal op verkenning naar het Wijngaardbos, het nieuwe woonproject van Zonnige Kempen in Veerle-Laakdal. De uitstap was meer dan geslaagd en de bewoners waren zeer tevreden met het bezoek.

Vorig jaar rond deze tijd opende het woonerf Wijngaardbos in Veerle-Laakdal. Het is een woonproject van Huisvestingsmaatschappij Zonnige Kempen.  De 18 huurwoningen kregen een uitgesproken duurzaam karakter met bijvoorbeeld een collectieve verwarmingsinstallatie en doorgedreven isolatie in een groen kader. "Wijngaardbos is een buitengewoon gezellige buurt.  Veel mensen stonden al jaren op één of andere wachtlijst voor een sociale woning alvorens ze hier terecht konden", vertelt Paul Mondelaers van Groen Laakdal. "We hebben overal aangebeld en het merendeel van de mensen was thuis.  Ze vonden het zichtbaar fijn een plantje te mogen ontvangen dat we als welkomstcadeau gaven." De leden van Groen Laakdal zagen ook vooral hoe goed de woningen gebouwd zijn. "Het zijn allemaal zuinige
woningen met een prima isolatie.  Meest in de smaak viel de grote collectieve tuin.  Een groene plaats om te genieten en te ontmoeten waaraan ze zelf geen onderhoud hadden. Het merendeel van de mensen zou hier graag oud worden." (mavb)

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio