Carrefour komt dan toch midden 2017

Foto: rr

Carrefour komt dan toch midden 2017

Print
Laakdal - Het schepencollege gaat dan toch akkoord met de komst van supermarkt Carrefour Market aan het kruispunt van de Dikstraat en Geelsebaan in Klein-Vorst (Laakdal).

Het had wat voeten in de aarde, maar in april 2017 komt er dan toch een Carrefour Market in Klein-Vorst, dat eerder in 2015 werd geweigerd door het Laakdalse schepencollege. "Het ingediende plan voldeed niet", vertelt schepen Frank Sels (Samen - sp.a-groen):"Het concept had meer weg van een betonnen bunker dan van een moderne supermarkt met uitstraling. Dat konden we de inwoners van Klein-Vorst niet aandoen." De architecten van Carrefour deden enkele aanpassingen aan het plan, dat nu goedgekeurd werd. "Het nieuwe plan oogt mooi. Het heeft een mooie groenzone voor het gebouw, een genuanceerde gevelsteen en een prachtige luifel", zegt Sels. 

Ook Carrefour zelf is tevreden met de komst van het nieuwe filiaal. "Als de bouw ervan volgens plan verloopt, zal dit in april volgend jaar kunnen gebeuren. Die nieuwe supermarkt zal 1000m2 groot zijn en vooral de aandacht vestigen op verse producten", vertelt woordvoerder Baptiste Van Outryve. "De inwoners van Vorst juichen de komst van de nieuwe supermarkt toe; wat ons extra motiveert." Volgens schepen Sels heeft deze winkel enkel voordelen. "Deze opening heeft alleen maar voordelen voor de bewoners: meer aanbod betekent meer keuze en mogelijk een betere prijs. Zo kunnen ze een wekelijkse rit naar Geel, Tessenderlo of Diest uitsparen." De werken zijn ondertussen gestart.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio