Bruggetje verbindt Antwerpen met Limburg

Foto: RR

Bruggetje verbindt Antwerpen met Limburg

Print
Laakdal / Ham - Aan de Luikse Beek in Vorst (Laakdal) werd vrijdagochtend het bruggetje geopend dat de provincies Antwerpen en Limburg met elkaar verbindt. "Dit zorgt opnieuw voor recreatie dichtbij huis", vertelt burgemeester Tine Gielis.

De Luikse Beek vormde vroeger de grens tussen het hertogdom Brabant en het prinsbisdom Luik, vandaar ook de naam. In 1841 was er al sprake van een brugje over de beek, die dus nu opnieuw bestaat. Gedeputeerde Igor Philtjens, burgemeester Tine Gielis (Laakdal) en burgemeester Dirk De Vis (Ham) openden vrijdag het bruggetje voor het eerst, dat nu bestempeld wordt als een trage weg.

“Trage wegen zijn bestemd voor wandelaars, fietsers, ruiters etc. Door een slechte staat van deze wegen worden ze steeds minder gebruikt. Om dit aan te pakken werkt het gemeentebestuur van Laakdal reeds enkele jaren aan de inventarisatie en uitbouw van trage wegen in de gemeente. Wij zijn dan ook bijzonder opgetogen dat dit paadje opnieuw gebruikt kan worden voor recreatie dicht bij huis.”

De Luikse Beek ligt vlakbij de Kolverstraat in Laakdal en de Langdonkstraat in Ham. Wandelaars die gebruik maken van het gemeentelijk wandelnetwerk kunnen nu hun tocht verder zetten over de Luikse beek naar het wandelnetwerk De Merode. Het hout van de brug is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio