Lies Gielis daagt tennisster Yanina Wickmayer uit

Foto: Marlies Van Bael

Lies Gielis daagt tennisster Yanina Wickmayer uit

Print
Laakdal - In haar tennisclub in Tessenderlo ontmoeten we Lies Gielis. De 27-jarige staat klaar om een potje tennissen als training voor haar match tegen Yanina Wickmayer. “Ik heb er al zin in”, zegt ze. Deze wedstrijd kadert in de campagne voor Special Olympics in 2019.

‘Play Unified’, zo heet de campagne die de Special Olympics bekender moet maken. “We willen reguliere atleten en atleten met een verstandelijke beperking samen aan het sporten krijgen, zodat ze hun trainingen en sportieve ervaringen kunnen delen. Het principe is simpel: samen trainen en sporten zorgt voor wederzijds begrip en wakkert vriendschappen aan”, luidt het bij het pr-bureau Wavemakers, het bedrijf dat de campagne uitwerkt. Hun campagne kadert in de doelstelling om tegen 2020 20.000 Belgische atleten met een verstandelijke beperking aan het sporten te krijgen.

Honderden ‘likes’

Misschien kent u nog de campagne waarin Rode Duivel Kevin De Bruyne afgebeeld werd als iemand met het syndroom van Down. In de vervolgcampagne schitteren de atleten zelf. Ook de Laakdalse Lies Gielis, die tijdens de vorige Special Olympics in Los Angeles een zilvere medaille won, speelt een belangrijke rol.

Lies is de gelukkige die tennisster Yanina Wickmayer uitdaagt voor een wedstrijd. “Ik heb al veel leuke reacties gehad”, vertelt Lies blij. “We hebben zelfs al honderden likes op mijn affiche op Facebook!” Lies speelt al sinds haar vijfde tennis, want dat zit in de familie. “Ondanks haar mentale beperking wordt ze hier in Tessenderlo enorm goed aanvaard en speelt ze gewoon mee met de anderen”, vertelt mama Lutgard.“Het is tof dat de Special Olympics door de campagnes bekender wordt gemaakt en dat ze op die manier mensen met een beperking aansporen om meer te sporten. Lies gaat nog hard trainen want ze wil goed spelen tegen ­Yanina.” Ondertussen heeft ­Yanina de uitdaging aanvaard. “Het was even schrikken toen ik de uitdaging zag, maar ik aanvaard ze”, schrijft Yanina op Facebook.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio