Brandweermannen uiten steunbetuigingen aan slachtoffers van brand Beringen: “Rust in vrede helden!”

ESSEN - De Essense brandweermannen herdachten maandagavond hun collega's van Zuid-West Limburg die omkwamen bij een brand in Beringen afgelopen weekend. Wat aanvankelijk een gewone brand leek, werd dus toch een zware en zwarte dag voor de brandweer.

In de brandweerkazerne van Essen heerste maandagavond een bedrukte sfeer. Iedereen is nog steeds diep onder de indruk van wat zich dit weekend afspeelde in Beringen. De vlaggen bij de kazerne hangen halfstok.

Zondagnacht rond 2 uur werd de brandweer opgeroepen voor een brand in een leegstaand gebouw aan de Koolmijnlaan in Beringen. Bij aankomst stelde de eerste interventieploeg vast dat het om een uitslaande brand ging in een complex gebouw. Terwijl de verschillende ploegen het gebouw binnendrongen om de brand te bestrijden, deed zich een ontbranding van de hete rookgassen voor. Daarop werden alle brandweermannen gevraagd zich onmiddellijk te evacueren en in veiligheid te brengen. Voor twee brandweermannen kwam alle hulp te laat. Ze waren vermist op het moment dat het gebouw het begaf onder de hitte en door een drukgolf voor een deel instortte. Iets later vonden collega’s van de twee brandweermannen hun lichamen levenloos terug.

Deze gebeurtenis toont nog maar eens aan hoe groot het risico is dat de brandweerlieden iedere dag lopen om hun medemens te beschermen. Wat in Beringen gebeurde is een nachtmerrie voor iedere brandweerman. De Essense brandweerlieden wensen aan de naasten van de slachtoffers en aan de Limburgse collega’s te melden, dat zij kunnen rekenen op onze onvoorwaardelijke steun. Zij wensen ook een voorspoedig herstel aan de gekwetste brandweerlieden.

Stil eerbetoon en Last Post

Om 20u hielden de brandweerlieden van Essen, zone Rand, een minuut stilte voor de overleden collega’s, gevolgd door pakkende Last Post. Aan de brandweerwagens hangen de komende dagen zwarte linten.Ook in andere brandweerzones werd een ogenblik stilte gehouden ter ere van de omgekomen collega's uit Limburg.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio