Hans Francken Invites XL: “Volgend jaar op 7 augustus zijn we er weer!”

Print
Essen - Zo’n drieduizend bezoekers gingen gisteravond uit het dak tijdens de derde editie van Hans Francken Invites. Met IBE in het voorprogamma en Regi Penxten in het naprogramma kon de avond eigenlijk al niet meer stuk. Toch was iedereen benieuwd naar de zes mystery guests die producer Hans Francken bij elkaar had gebracht.

Muzikant en producer Hans Francken uit Essen kent als geen ander de weg in de muziekwereld en weet telkens weer grote namen uit het binnen- en buitenland te strikken voor het festival. Ook dit jaar werd Hans Francken Invites XL een feestje om niet gauw te vergeten.
De formule was, net zoals de vorige jaren, dezelfde: de mystery guests bleven strikt geheim, enkel toppers IBE en Regi Penxten werden vooraf bekend gemaakt. Zij zorgden respectievelijk voor het voor- en naprogramma.

Metejoor

Publieksopwarmer Joris van Rossem van Metejoor was voor de derde jaar van de partij bij Hans Francken Invites. Hij bracht als geen ander alvast sfeer op de festivalweide. Met een cocktail van akoestische gitaren en frisse, dansbare reggeatonbeats wist hij met nummers als ‘Ik hou van jou’ en ‘Ik wil meer’ het publiek te charmeren. Met zijn nieuwste nummer ‘Horizontaal’ maakt hij kans op de zomerhit van Radio2 en strijdt hij onder meer tegen Regi, Belle Perez, Laura Tesoro en Niels Destadsbader.


The Voice, Guy Swinnen en Belle Perez

De spanning steeg wanneer het moment was aangebroken waarop de zes mystery guests het podium moesten betreden. De blauwharige Petra van The Voice mocht de spits afbijten. Samen met Ingrid Mank zette ze een swingend nummer neer. Daarna was het de beurt aan Lou van The Voice Senior. Met zijn zonnebril en zijn rauwe Joe Cocker-stem kon hij het publiek bekoren. Met haar zwoele stem en latino danspasjes zette Belle Perez het podium in vuur en vlam. Guy Swinnen, frontzanger en gitarist van The Scabs was een geschenk voor de liefhebbers van rock.

Stan van Samang en Willy Somers


Helemaal gek werd de massa toen Stan Van Samang het podium betrad. Het publiek ging helemaal uit de bol en kon er maar geen genoeg van krijgen. Willy Somers mocht als zesde mystery guest het rijtje afwerken. Met ‘Zeven anjers, zeven rozen’ kreeg hij het publiek meteen op zijn hand. Doe daar nog ‘Laat de zon in je hart’ bij en een polonaise is dan niet ver uit de buurt. Regi Penxten mocht het feestje afsluiten met dansbare beats, confetti en kleurrijke slierten.

Essen kan er weer voor een jaartje tegen. Een vierde editie is alvast op komst. Noteer vrijdag 7 augustus 2020 alvast in je agenda. Dan brengt Hans Francken Invites mensen en muziek weer samen.

U kan alvast tickets bestellen via : bit.ly/HFinvitesXL2020

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio