Kunstproject en expo Resonantie in voormalige BMW garage in Kalmthout

Met het kunstproject Resonantie zet de gemeente Kalmthout de hedendaagse artistieke flow in de kijker. Die gaat door in de voormalige BMW garage, een ideale setting voor de kunstenaar om hun werken tentoon te stellen.

Margo Tilborghs

Er wonen en werken heel wat kunstenaars in Kalmthout. Daarom organiseerde vzw Impart, in samenwerking met BMW garage Meeusen en de gemeente Kalmthout de expo Resonantie. Nog tot 25 augustus worden schilderijen, sculpturen, tekeningen, foto’s en (video-) installaties van twintig Kalmthoutse beeldend kunstenaars geëxposeerd.

Kalmthout - Londen - Berlijn

“Voor de gelegenheid zijn ook twee gerenommeerde buitenlandse kunstenaars uit Londen en Berlijn uitgenodigd”, zegt Dirk Victor Caluwaert, conservator van het kunstproject. “Jorge Luis Diéquez en David Adamo. “De kunstenaars zijn hier op locatie komen werken. We hebben ondertussen ook een aantal aanbiedingen gekregen om de expo te verhuizen, weliswaar in eenzelfde concept. We zouden dan een aantal nieuwe kunstenaar willen integreren in het totaalpakket.”

Tweeluik

Het project resonantie bestaat uit twee luiken. Gedurende de maanden mei en juni zwermden de kunstwerken uit over Kalmthout en waren ze ‘te gast’ bij een particulier, een bedrijf of in de openbare ruimte. De bibliotheek en het OCMW van Kalmthout, Papier Michel of Verfwinkel COLORA om er enkele te noemen. Daar resoneerden de kunstwerken in een ongebruikelijke omgeving. Elk werk werd gefotografeerd in deze specifieke context. De foto’s worden gebundeld in een fotoboek.Nu zijn de kunstwerken samengebracht in een uitdagende overzichtsexpo in de voormalige garage ‘Meeusen’ te Achterbroek. “We zijn ontzettend dankbaar voor de kansen die we gekregen hebben van garage Meeusen”, zegt Caluwaert. “Het is een ontzettend mooie expositieruimte.”

Deelnemende kunstenaars zijn:David Adamo, Karin Borghouts, Francis Borghys, Dirk Victor Caluwaerts, Jeffe De Brabandere, Jorge Luiz Diéguez, Emilie Gillain, Annik Rachel Klaes, Jill Mens, Florian Mertens, Katrien Pandelaers, Mitya Proost, serge a a a proth, Niko Raes, Elisa Schepens, Helena Schepens, Jorg Van Daele, Camille Van de Velde, Wim Vanlee, Marleen Vansteenvoort, Axel Verachtert en Eric Verhelst

Praktisch

  • Expo RESONANTIE
  • Van 10 tot en met 25 augustus 2019.
  • Telkens op zaterdag en zondag van 14u tot 18u
  • Voormalige Garage Meeusen / Brasschaatse Steenweg 60 / Kalmthout


Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio