Hans Francken Invites XL: "Het aftellen is begonnen"

Print
Essen - De derde editie van Hans Francken Invites in Essen komt eraan. En het wordt groter dan voordien. Tot vrijdag 9 augustus blijven de mystery guests geheim, al weten we nu al wel dat toppers Ibe het voor- en Regi Penxten het naprogramma zullen verzorgen. Terwijl de tickets de deur uitvliegen werd er woensdagavond een gratis ticket weggegeven, inclusief drankbonnen en een privéconcertje door Hans Francken en Ingrid Mank.

Met een XL-editie van Hans Francken Invites krijgen de festivalgangers nog meer waar voor hun geld. Vorig jaar waren de tickets in een mum van tijd uitverkocht. Het festival groeit uit zijn voegen en er werd gezocht naar een nieuwe locatie. Die werd gevonden op de paardenweide aan de Oude Baan. Muzikant en producer Hans Francken kent als geen ander de weg in de muziekwereld en weet telkens weer grote namen uit binnen- en buitenland te strikken voor het festival. Nieuw dit jaar is het voor- en naprogramma.

“We kiezen voor twee toppers van formaat om onze XL-editie te starten en af te sluiten”, zegt Hans Francken. “Niemand minder dan Ibe, de winnaar van The Voice van Vlaanderen, en Regi Penxten komen naar de festivalweide. Welke artiesten straks nog op het podium zullen staan, blijft geheim.”

Gratis tickets

De afgelopen dagen kon je een gratis ticket bemachtigen. Daarvoor moest je een geheime plaats ontdekken waar een microfoon stond opgesteld. Het laatste ticket ging naar Erik 't Hart. Hij kwam als eerste aan bij de oude stationsloods. Naast een ticket mocht hij ook nog gratis drankbonnen ontvangen en werd hij getrakteerd op een mini-concertje door Ingrid Mank en Hans Francken.

Tickets  voor Hans Franck Inviters XL kosten 19 euro en zijn te bestellen via www.eventgoose.com

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio