Fleur Konings (14) neemt voor de eerste keer deel aan Grenscross: “Racing for Voke!”

Print
Essen - Voor raceliefhebbers is het drie dagen feest op de achtste Grenscross in Horendonk. Crossliefhebbers uit het binnen- en buitenland kunnen hotsen en botsen op de terreinen van SanyLogistics. Voor Fleur Konings uit Essen wordt het haar eerste deelname, met in gedachte haar vorig jaar overleden Voke.

Fleur Konings (14) uit Essen neemt vandaag voor de eerste keer deel aan de Grenscross. “Ik heb me ingeschreven voor de jeugdreeks 13, 14 en 15-jarigen”, zegt ze. “De Grenscross is mij niet vreemd. Als klein kind ging ik met mijn papa en Voke kijken naar de autocross. Als klein kindje zei ik toen al: Oh papa, dit wil ik later ook gaan doen!”

"Racing for Voke!"

“Mijn Voke heeft, net zoals mijn papa, vroeger ook deelgenomen aan de Grenscross”, zegt Fleur. “Helaas is Voke vorig jaar overleden. Maar hij is altijd mijn grootste fan geweest. Hij geloofde ook in mijn kunnen en zei me dat ik het vast wel heel goed zou doen. Dus is hij er vandaag ook een beetje bij. Mijn motorkap is beschilderd met ‘Racing for Voke’. Toeval of niet, maar ik heb vandaag ook hetzelfde startnummer gekregen als Voke destijds. Ook al is hij er vandaag niet bij, mijn Voke is en blijft mijn grootste supporter.”


Na haar race zien Fleur nog heel even terug. Hoe het is geweest, vragen we haar. “Mijn deelname was heel leuk”, zegt ze enthousiast. “Het was de eerste keer dat ik deelnam. Ook al is de wedstrijd iets minder goed verlopen dan gehoopt - ik kwam vast te zitten in de gracht -, ik had toch echt het gevoel dat Voke bij me was. Meer moest dat voor mij niet zijn. Ik ben meer dan tevreden.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio