Witte suikerbonen voor albinoduifjes

Foto: Margo Tilborghs

Witte suikerbonen voor albinoduifjes

Print
Essen - Duivenmelker Willy Nelen heeft twee uitzonderlijke duifjes in zijn duiventil. Het betreft twee zeldzame albinoduifjes. Het eerste duifje is ondertussen al een maand oud, het jongste duifje (links of de foto) is nog maar zeven dagen jong.

Neen, het is geen gewone witte duif die u hier ziet, maar wel een albinoduif. Duivenliefhebber Willy Nelen moest toch eens even goed in zijn ogen wrijven toen een maand geleden het eerste jong uit het ei kwam piepen. Geen pigment en rode oogjes. Moeder en vader duif hebben een blauw en bruin verenkleed.


Albino
Enkele weken later werd hij opnieuw verrast met nog een exemplaar. Het piepkleine duifje is nog maar een week oud. Samen met zijn broertje groeit hij op door de goede zorgen van mama duif. De duifjes hebben geen pigment, daarom hebben ze rode oogjes en een wit verenkleed.


Uitzonderlijk
Omdat er weinig informatie te vinden is over albinoduifjes ging hij ten rade bij het Pigeon Center. Daar waren ze al even verbaasd over dit uitzonderlijk fenomeen. “Wij hebben hier zo’n 15.000 duiven per jaar”, zegt Frank Van den Eynde van Pigeon Center. “Daar zit jaarlijks niet één albinoduifje bij. Het is dus wel degelijk heel zeldzaam. Albino’s hebben een heel zwak immuunsysteem, wat wil zeggen dat ze heel vastbaar zijn voor ziekten.”
 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio