Met ‘Zoekiz’  op zoek naar lokale weetjes

?Krista Deckers (44) en Guy De Schepper (45). Foto: Margo Tilborghs

Met ‘Zoekiz’ op zoek naar lokale weetjes

Print
Essen - Krista Deckers (44) en Guy Schepper (45) creëerden vorig jaar het nieuwsplatform ‘Zoekiz’. Daarop konden lokale handelaars, bedrijven, verenigingen en scholen gratis hun ei kwijt. Essen en Kalmthout hebben ondertussen al hun eigen Zoekiz-pagina.

Het verhaal van Zoekiz ontstond op Facebook. Krista Deckers beheerde er een zoekertjespagina, maar die barstte al snel uit haar voegen. Zo ontstond het idee om een aparte site te maken waar lokale nieuwtjes, acties en promoties, evenementen, vacatures, tips, adviezen, projecten en realisaties allerhande te vinden waren. Sinds vorige week heeft de site zich opgesplitst in afzonderlijke nieuwsplatformen per gemeente. Essen en Kalmthout nemen daarbij het voortouw. Maar het kan voor eender welke gemeente.

“Het was onze grote droom en doelstelling om elke gemeente gratis een website te kunnen aanbieden waarop alle lokale nieuwtjes kunnen worden gepost en lokale handelaars hun zegje kunnen doen”, zegt het koppel.  

“Na een periode van verder ontwikkelen, werd het tijd  om een versnelling hoger te schakelen en iedere gemeente te gaan bedienen. Als eerste was ons eigen Essen aan de beurt. We zijn blij dat het gemeentebestuur ons daarin direct wist te vinden. Maar ook heel wat Essense ondernemers, verenigingen en scholen hebben intussen hun weg al gevonden naar ‘Zoekiz’. Ook andere gemeenten nodigen we graag uit om van het platform gebruik te maken.

"Wil je weten of jouw gemeente nu al beschikbaar is, kijk dan al eens op 2920.zoekiz.be of een gelijkaardige combinatie met de voor jou relevante postcode", laten Krista en Guy nog weten.  "Staat jouw postcode nog niet in dit lijstje maar heb je wel interesse? Laat het ons zeker weten, want alle gemeenten uit Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest komen in aanmerking.”

www.essen.zoekiz.be
www.zoekiz.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio