Koningen wensen gelukkig nieuwjaar

Print
Essen - Het is een mooie traditie: de leden van het Sint-Ceciliakoor in Essen die ieder jaar weer deur aan deur hun nieuwjaarswensen al zingend overmaken aan de bewoners.

Ze komen van niet zo heel ver, maar hebben evengoed een mooie boodschap bij. Deze 6 leden (2 x 3 koningen) van het Koninklijk Koor Sint-Cecilia wensen u al zingend vandaag en morgen een gelukkig en voorspoedig Nieuwjaar toe.

Het Driekoningenlied zingen is een volksgebruik dat nog in vele gemeenten geliefd is. Volgens de bijbel komen de drie koningen (Caspar, Melchior en Balthasar) uit het Oosten en waren ze op weg naar Bethlehem. Daar vonden ze Jezus, de pasgeboren koning der Joden. 

Deze koningen zijn met zes koningen dragen het Sint-Ceciliakoor een warm hart toe en gaan dus al zingend van deur tot deur. De kans is dus groot dat ze vandaag of morgen ook bij u komen aanbellen.

Het koor was oorspronkelijk een kerkkoor, enkel en alleen voor mannen. In mei 1968 werd het een gemengd koor. Ze organiseren geregeld concerten, verzorgen gastoptredens en verlenen hun medewerking aan producties van en in samenwerking met andere koren en orkesten. Het koor repeteert elke maandag van 20 tot 22u in de grote zaal van WZC De Bijster, Nollekensstraat in Essen. Zin om mee te zingen?

Info: st.ceciliakoor@telenet.be, www.ceciliakoor.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio