Leer meer over dementie met de dementiekoffer in Bib Kalmthout

De Kalmthoutse ouderadviesraad en Bib Kalmthout ontwikkelden de Dementiekoffer. Die koffers zijn er voor iedereen die van dichtbij of van verder te maken krijgt met dementie: de persoon met dementie zelf, de partner, kinderen, kleinkinderen, familie, hulpverleners…

Margo Tilborghs

Als een diagnose van dementie wordt gesteld of er is een vermoeden van dementie, roept dat veel vragen op. Zowel bij de patiënt als bij de omgeving. Vanaf 8 oktober kan je daarom bij Bib Kalmthout een dementiekoffer lenen.

“De koffers zijn een initiatief van de ouderenadviesraad van Kalmthout”, vertelt Greet Mous, voorzitter van die adviesraad. “De koffers zijn er voor iedereen die van dichtbij of van verder te maken krijgt met dementie: de persoon met dementie zelf, de partner, kinderen, kleinkinderen, familie, hulpverleners…”

“Je vindt in de koffers een schat aan informatie: verhalen voor kinderen en volwassenen, informatieve boeken, een dvd…”, gaat Greet verder. “De boeken en films helpen je om beter te begrijpen wat dementie is. Zo krijg je de kans om rustig te verkennen wat dementie inhoudt. Er zijn ook brochures die je mag bijhouden.”

Als je een koffer wil ontlenen, dan kan je vanaf 8 oktober terecht in Bib Kalmthout.

Info: bibliotheek@kalmthout.be, 03 666 54 32Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio