© Margo Tilborghs

Kevin en Bob nemen deel aan roadtrip naar Boedapest

Vrienden Bob Van Opdorp (23) en Kevin Van Kuijck (22) nemen deel aan een te gekke roadtrip naar Boedapest. De route van 2.000 kilometer wordt afgelegd op zeven dagen en brengt de deelnemers langs de beroemde Plitvice meren in Kroatië, Venetië, het Gardameer, de Stelvio pas, het Zwarte Woud en eindigt in Boedapest.

Margo Tilborghs

Het idee is simpel: Je pimpt een oude auto en vertrekt vanuit Brussel, Amsterdam of Parijs richting Boedapest. Elke dag leg je een bepaalde etappe af langs een aantal van de mooiste routes in Europa. Onderweg zijn er elke avond feestjes op de meest leuke locaties waar alle teams samenkomen. "Het wordt een vette 7-daagse roadtrip door Europa", zeggen Kevin en Bob. "We zijn zo goed als niet voorbereid maar gaan het avontuur toch gewoon aan. We pimpten onze oude Mercedes W124 en vertrekken vol goede moed. De wagen heeft er al 470.000 kilometer opzitten maar kreeg vorige week bij de de autocontrole toch een groene kaart. Airco hebben we niet maar het dak kan wel open", lacht het duo.

Langs de mooiste plekjes van Europa

Van de deelnemers wordt verwacht dat ze met een zo bijzonder mogelijke vierwieler aan de start verschijnen. Dat kan een oude camper zijn met 20 knuffeldieren op het dak maar het mag ook gewoon je eigen auto zijn die omgetoverd wordt tot iets bijzonders. Het thema dit jaar is Hollywood.

De Budapest Rally brengt je langs enkele van de allermooiste plekjes van Europa en is in totaal 2.000 kilometer lang. Je komt onder andere langs de beroemde Plitvice meren in Kroatië, Venetië, het Gardameer, de Stelvio pas, het Zwarte Woud en je eindigt natuurlijk in één van de mooiste steden van Europa: Boedapest. Elk avond komen alle teams samen op een camping voor een tof feestje.

Vooraf en tijdens de rally vallen er punten te verdienen voor creativiteit maar ook door het behalen van dagelijkse opdrachten, zoals het oversteken van de Kroatische grens met het volledige team in zwemkleding of een eitje bakken op het dak van de auto. Het team dat aan het einde van de rally de meeste punten heeft weten te verzamelen, wint een knalgele Trabant.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio