Koppel geeft huwelijksfeest tijdens... kwartfinale Brazilië-België

Dat voetbal zo’n grote impact op hun huwelijksfeest zou hebben, hadden Jolien Matthyssen en Ronny Van Loon nooit kunnen vermoeden.

Margo Tilborghs

Het stel gaf elkaar vrijdag het ja-woord op het gemeentehuis in Essen. Hun twee trouwe viervoeters, de honden Dayko en Mozart, waren ook van de partij en droegen de trouwringen met een lintje rond hun hals.

“Toen bekend werd dat België de kwartfinale tegen Brazilië moest spelen, berichtte onze gasten dat ze waarschijnlijk iets later naar ons trouwfeest zouden komen”, zegt het kersverse paar. “We hadden een kleine honderd gasten uitgenodigd waarvan er velen de match tussen België en Brazilië niet wilden missen. We zijn dan maar in allerijl op zoek gegaan naar een scherm en hebben een beamer geïnstalleerd die opgesteld staat in de tent.”

Jolien en Ronny zijn zelf geen echt voetbalfans, maar gaan wel graag mee in de voetbalsfeer die er heerst. “Het stoort ons niet dat hier nu voetbal wordt gekeken. Iedereen heeft het hier naar zijn zin, en dat is het belangrijkste. In afwachting van het eerste doelpunt staan de genodigden aan te schuiven bij een frietkar. Belgischer kan het niet zijn.”

En dan valt plots het eerste doelpunt. Ook Jolien kan een vreugdedansje niet onderdrukken en laat zich even helemaal gaan. De tent is heel even te klein voor zoveel feestvreugde. Na de voetbalmatch kon de huwelijksdans worden ingezet. Maar één ding is zeker: dit huwelijksfeest heeft in ieder geval goed gescoord.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio