Wielertoeristen starten café 'De Gewone Koereur'

In de schaduw van de watertoren aan het Noordeind vond zondag de opening plaats van wielercafé ‘De Gewone Koereur’. Verschillende Kalmthoutse wielerclubs kwamen langs om het café samen in te wijden. Dofkapel uit Essen zorgde voor muziek en ambiance.

Margo Tilborghs

Met veel toeters en bellen vond zondag in Kalmthout het openingsfeest plaats van het nieuwe wielercafé ‘De Gewone Koereur’ plaats. Dat kwam er nadat café Brouwershuis na zeven jaar stopte me de activiteiten. Zo dreigde er opnieuw een oud café te verdwijnen.

“Met de wielertoeristen van onze club BCT zijn we er al vele jaren de stamgasten”, zegt Chris Smout, voorzitter van vzw De Gewone Koereur. “Daarom besloten we zelf de activiteiten van het café verder te zetten. Eigenaar brouwerij Cassimon steunde het idee en onze nieuwe vzw kon de uitbating verder zetten. Die vzw is een initiatief van de wielertoeristen van BCT, in samenwerking met huidig cafébaas Peter Bosmans. Samen met zijn zoon blijft die immers het Kalmthoutse Bossie-bier brouwen op deze locatie. Het café komt zo in handen van een groep enthousiaste vrijwilligers.”Met een nieuw logo, tekeningen van de koersfiets tegen de gevel, foto’s van oude koereurs en mooie uitspraken van legendarische Flandriens, creëert het café de sfeer van een echt wielercafé.

Café dicht bij huis

“Wielertoeristen vinden het fijn om na hun wekelijkse fietstochten gezellig te kunnen napraten, dicht bij huis”, zegt Danny De Meyer, medeverantwoordelijke voor het café. “Dat is ook het doel van De Gewone Koereur. Een plaats waar wielertoeristen na hun fietstochten, maar uiteraard ook andere bezoekers, altijd welkom zijn. Samen met een grote groep vrijwilligers zullen we dat draaiende houden. Het café zal voorlopig enkel op woensdagavond en zondag geopend zijn.”

Info: www.degewonekoereur.be of facebook Wielercafé De Gewone Koereur.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio