“Mensen moeten meer praten en elkaar goeiedag zeggen”

Print
Kalmthout - In Heide werd gisteren de aftrap gegeven van ‘Buurten voor Mekaar’, een initiatief om buurtbewoners beter te leren kennen. Vrijwilligers trekken deze lente en zomer van wijk tot wijk en nodigen mensen uit voor een babbel bij een tasje koffie.

Gisteren hield de mobiele koffiekar voor de eerste keer halt op het kruispunt van de Antoine de Preterlaan met de Guido Gezellelaan in Heide. Maar de bakfiets zal deze lente en zomer twee keer in alle Kalmthoutse wijken langsgaan.

“Buurten voor Mekaar is een buurtgericht project waarbij we proberen om mensen in de wijken wat meer bij elkaar te brengen en er voor te zorgen dat mensen elkaar beter leren kennen”,  zegt Stefanie Ludwich, coördinator van het project. “Je buren leren kennen, hen bij de voornaam noemen, is een grote stap naar een comfortabel gevoel in je eigen buurt. Daarom bellen we in de omliggende straten deur aan deur aan om de buurtbewoners uit te nodigen bij de bakfiets voor een kopje koffie en een stukje cake. Iedereen uit de wijk is welkom.”


De eerste bijkomst was alvast een succes. Ook de 95-jarige Maria was van de partij. “Ik vind dit een goed initiatief”, zeg ze. “Vroeger gebeurde dat veel meer. Ik hou wel van een babbel. Dit zou dus terug meer moeten gebeuren. Mensen moeten meer buitenkomen en elkaar goeiedag zeggen. Ik moet zeggen dat ik er echt deugd van heb.”


Woon je in de wijk en heb je zin om te buurten? Dan ben je heel welkom. Over latere koffiemomenten in de andere wijken vind je de komende maanden alles op de kalender en in de nieuwsbrief van de gemeente Kalmthout. 
 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio