Kleine dieren te gast in het Karrenmuseum: slangen, spinnen, vleermuizen, bijen, konijnen, geitjes, …

Print

Foto: Margo Tilborghs

Essen - Op maandag 21 mei is het weer zo ver: het Karrenmuseum opent zijn deuren voor een bijzondere editie van Beestig Karrenmuseum. Dit jaar worden de kleinere beestjes in de spotlights gezet. Naast boerderijdieren en miniatuurpaardjes, duiken er verschillende reptielen en exotische insecten in het museum op.

Het beestig Karrenmuseum belooft ook dit jaar weer een speelse, leerrijke, maar vooral mooie dag te worden. Naast een mobiele kinderboerderij met kleine en schattige knuffeldieren, zijn er dit jaar enkele exotische, minder toegankelijke diertjes te gast zoals slangen. Speciaal voor deze editie komt er bovendien een insectenbar, waar wormen en sprinkhanen culinair in een puntzak of bonbon worden verwerkt. 

"Eén van de loodsen wordt tot een reptielenhuis omgetoverd", zegt directeur Pieter Verhoeven. "Vzw Pet-events neemt hier als jonge organisatie zijn intrek en toont in terraria diverse reptielen en exotische insecten. De bezoeker krijgt de kans om de dieren van dichtbij te bewonderen én in levende lijve aan te raken. Op deze manier tracht Pet-events de mensen te overtuigen dat niet alles even eng is als het lijkt."

Boa constrictor

“Het zullen bovendien niet alleen kleine beestjes zijn,” laat de dierenverzorger Mickael Vannieuwenhuyse weten. “Eén van de grootste dieren is de boa constrictor van wel meer dan 2 meter lang en vormt hierbij de indrukwekkendste gast van het evenement.”

In het onthaalgebouw geeft Natuurpunt op bepaalde tijdstippen een presentatie over de nachtelijke bewoner van het museum: de vleermuis. Verder zal het nieuwe bijenhok ingehuldigd worden en vertellen zowel de imker van het Karrenmuseum, als het Bijenteeltmuseum maar al te graag over hun passie.

Farm On Wheels

De mobiele kinderboerderij van Farm On Wheels verwarmt ook dit jaar de harten van de jongste bezoekers. Hun caravan strijkt in het park neer en laten konijnen, kippen en mini schaapjes in het museum los. Miniatuurpaardjes, ezelritjes, een hondenkapsalon en de kindergrime vormen bovendien een mooie aanvulling op het programma.

Hapje en drankje

Lekker genieten van een hapje en drankje kan tot slot onder de fleurige vlaggetjes van het zomerterras. Dit alles speelt zich af onder de muzikale noten van Tirette en Verniet Steendood. Beestig Karrenmuseum start op pinkstermaandag om 13.00 uur en duurt tot 18.00 uur. De toegang tot het evenement is volledig gratis. Meer informatie is steeds te vinden op de Facebookpagina van het Karrenmuseum.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio