42ste Straatfeesten brengen meer dan muziek alleen

Foto: Straatfeesten Kalmthout

42ste Straatfeesten brengen meer dan muziek alleen

Print
Kalmthout - In Kalmthout gaat vrijdag de 42ste editie van de straatfeesten van start. De organisatie tovert de dorpskern weer om tot een groot festival waar naast muziek ook theater en tal van randactiviteiten een plaats krijgen.

Ieder jaar opnieuw kijken de Kalmthoutenaren er weer naar uit. De Straatfeesten zijn een hoogtepunt voor de gemeente en ver daarbuiten. Zo’n 40-tal artiesten, bands en acts maken het mooie weer op de Straatfeesten.

Vrijdag begint de warming-up op het terras van drie Kalmthoutse cafés. Zaterdag 19 mei wordt een klapper voor het jonge publiek, wanneer ’s middags de Ketnetband op het podium klimt. Diezelfde avond is het de beurt aan Hans Francken, de producer van Natalia en Clouseau. Dit jaar komt hij terug met een selectie vrienden die helemaal de Straatfeesten uitademen. De namen blijven nog even geheim. Ook op andere podia is van alles te beleven.

Zondag 20 mei start met een rommelmarkt (vanaf 7u) en een Pinkstermarkt. De kinderrommelmarkt is er elk jaar weer op zaterdag én zondag aan de bib (9 tot 13u).

Gratis

Overdag vind je, verspreid over de vier podia, een mooie melange van nieuw talent uit de eigen streek en verrassingen van over het hele land en ver daarbuiten.

Van al dit moois is gratis te genieten door het harde werk van vrijwilligers en met steun van sponsors en de gemeente. (mati)

www.straatfeesten.comwww.facebook.com/straatfeesten

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio