Vormelingen sluiten viering af met vrolijke Willy Sommers-hit: "Laat de zon in je hart"

Print
Essen - Het vormsel is voor heel wat kinderen en hun ouders nog steeds een belangrijke feestdag. Zaterdag mochten 31 jongens en meisjes van de parochies Statie en Centrum het vormsel ontvangen van vicaris Bart Paepen, pastoor van de kathedraal van Antwerpen.

Om organisatorische redenen vindt de vormselviering al verschillende jaren beurtelings plaats in een van de twee parochiekerken. Zaterdag gebeurde dat in de kerk Onze-Lieve-Vrouw-Geboorte in wijk Centrum.

In de loop van het jaar werden de vormelingen voorbereid door catechisten Petra Van Loon, Linda Konings en Sofie Broos. Zij proberen telkens weer op een eigentijdse manier het verhaal van God met de mensen te vertellen aan de hand van Bijbelverhalen, ludieke opdrachten, knutselwerkjes en andere middelen. Een niet altijd eenvoudige opdracht. Toch slaagden ze er ook dit jaar weer in om er een mooie viering van te maken. 

Dat een vormselviering niet saai is, bewees de uitbundige sfeer op het einde van de viering. Met de vrolijke Vlaamse schlager 'Laat de zon in je hart', ondersteunt door het koor Ericantant, sloten de vormeling hun plechtigheid af.

Eenmaal thuis kon het feesten voor de tieners pas echt beginnen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio