Welkom op het 'strand' in Essen: bewoners genieten ondanks werken in straat van goed weer

De werken op Over d'Aa zorgen soms voor ergernissen, maar daar is bij deze bewoners niets van te merken. "Wij maken van de nood een deugd", klinkt het. Terwijl de kinderen naar hartelust spelen in het zand, genieten de buren volop van het goede weer en een hapje en drankje.

Margo Tilborghs

De weginrichting op Over d’Aa wordt heraangelegd. De parkeerstroken en de voet- en fietspaden zijn te smal en het wegdek is in slechte staat. Daarom vernieuwt de gemeente alles van net voorbij het kruispunt met de Ringweg, tot aan het kerkplein van Horendonk. Er komen nieuwe parkeerstroken met bomen, een nieuw voetpad en fietssuggestiestroken. Een nieuw wegdek zorgt voor een betere veiligheid en meer rijcomfort: van de Ringweg tot de woonkern van Horendonk komt nieuw asfalt, het plein van Horendonk en omgeving krijgt een aantrekkelijk dorpsuitzicht met betonklinkers. Ook de riolering wordt vernieuwd.

Uiteraard zorgen de wegwerkzaamheden soms voor overlast en ergernis. Een nieuwe weg heraanleggen vraagt tijd en geduld. Deze bewoners laten het in ieder geval niet aan hun hart komen. Nu de zon van de partij is komen ze samen om gezellig te socializen. "We zijn tegen verzuring", klinkt het. "We maken gewoon van de nood een deugd!".