Eerste koppeltornooi vrijspel biljarten in Willy’s Place

Print

Oprichter Willy Mattheeusen staat tweede van links in uniform. Foto: Margo Tilborghs

Kalmthout - Wie van een gezellig partijtje biljarten houdt kan daarvoor terecht bij Willy’s Place op de Kapellensteenweg in Kalmthout. Zaterdag organiseerde de club voor de eerste maal een open koppeltornooi vrijspel.

Willy’s Place is in Kalmthout en in de aangrenzende gemeenten een begrip. De club begon twaalf jaar geleden als droom van Willy Mattheeusen (74). De droom van Willy was als gepensioneerde zijn atelier om te bouwen als biljartzaal. Het resultaat is al een schitterend biljartpaleis met een veertigtal actieve leden en evenveel sympathisanten.

Vier biljarttafels

Twaalf jaar geleden ging loodgieter Willy Mattheeusen met pensioen. Zijn magazijn vormde hij om tot biljartparadijs. “De opslagplaats was vroeger een beschuitfabriekje van bakker Jan Vroom. Ik kocht het en startte er mijn bedrijfje in loodgieterij. Twaalf jaar geleden ging ik met pensioen. Mijn hobby was biljarten en het magazijn stond leeg. Zo ontstond het idee om hier een biljartclub te starten. Ik ben begonnen met één biljarttafel, nu staan er vier tafels. Via mond aan mond reclame werd de club al snel bekend. Het ledenaantal groeide zodat we ons hebben aangesloten bij de biljartfederatie.”


De club telt 68 leden waarvan er 40 tal actief biljarten. Ze komen van verschillende gemeenten naar hier afgezakt. “Iedereen is hier welkom”, zegt Willy. “Je kan hier rustig biljarten en iets drinken. De zaak is open op woensdag van 9 tot 18u en op donderdag van 13 tot 18u”, zegt Willy. “Vrijdag en zaterdag zijn er competities. Een ploeg speelt thuis, de andere ploeg op verplaatsing. Naast de competitie KAPU (Kapellen en Putte), Putse drieband en Handicap zijn ook de nevenactiviteiten gretig in trek, onder meer een barbecue en bingoavond.”

Vader en zoon winnen tornooi

Zaterdag richtte de club voor de eerste maal een open koppeltornooi vrijspel in. De finale werd gespeeld door Marc Van Remoortere en zijn zoon Dominique van biljartclub De Geesten uit Ekeren en Hugo Breugelmans en Steve Coveliers (lid BC Trekken en Stoten). Vader en zoon Van Remoortere wonnen de wedstrijd en mochten een geldprijs van 100 euro in ontvangst nemen. De derde prijs ging naar Johan Breugelmans en Remi Mattheeusen.

Info:

  • Willy’s Place
  • Kapellensteenweg 236
  • 2920 Kalmthout
  • Open op woensdag van 9 tot 18u
  • Open op donderdag van 13 tot 18u
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio