70 jaar samen in goede en kwade dagen!

Maria en Corneel met acht van de negen kleinkinderen. Foto: Margo Tilborghs

70 jaar samen in goede en kwade dagen!

Print
Kalmthout - Feest in de Schooldreef in Kalmthout, want Corneel Hense (93) en Maria Stevens (90) vierden zaterdag hun Platina huwelijk en daar horen natuurlijk felicitaties bij.


Corneel Hense (93) leerde zijn Maria kennen in 1945. “Ik werkte bij het Engelse leger”, vertelt Corneel. “Tijdens de middag gingen we eten in het zaaltje op het kruispunt waar nu Govio zit. En Maria was daar naaister. Ik zal haar wel zitten. Zo hebben we elkaar leren kennen.”
Drie jaar later, op 21 april 1948 stapte het koppel in het huwelijksbootje. De koers was stevig want Corneel en Maria zette 6 kinderen op de wereld. “Allemaal jongens”, zegt Maria en ze gaat meteen vlotjes het hele rijtje af: “Karel, Theo, Willy, Marc, Walter en Patrick”. De kinderen schonken hen 9 kleinkinderen die op hun beurt weer voor 8 achterkleinkinderen zorgden.
 

Geven en nemen

Wat het geheim is van 70 jaar huwelijk? “Veel geven en af en toe ook eens iets nemen”, zegt Corneel. “Maar dat is in ieder huwelijk zo.”
Het was niet eenvoudig om heel de familie bij elkaar te krijgen voor het feest. “De kleinkinderen hebben het druk”, zegt Maria. “Daarom vierden we onze huwelijksverjaardag vorig week al.”
“Het is een groot geluk om te zien hoe twee mensen, mijn vrouw Maria en ik, 70 jaar later een familie hebben gesticht met maar liefst 36 mensen. Ja, dat doet mijn toch wel wat”, zegt Corneel.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio