Dag van het buitengewone kind

Foto: Margo Tilborghs

Dag van het buitengewone kind

Print
Essen - Zaterdag konden kinderen met een fysieke en/of mentale beperking deelnemen aan de dag van het buitengewone kind. De kinderen stonden heel de dag centraal en mochten zich uitleven op en rond de Schamhoeve van Jan en Rien Uytdewilligen.

Het gemeentebestuur organiseert deze dag jaarlijks met de onmisbare steun van een enthousiaste werkgroep en begeleiders. Kinderen met een beperking de dag van hun leven bezorgen, dat is het opzet van deze activiteit. Samen met hun begeleider konden ze deelnemen aan allerlei leuke activiteiten. Van een ritje met de ezel of aangespannen kar tot een snellere rondrit op de brandweerwagen of tractor. Ook voor de kinderen die het liever wat rustig aan doen zijn er voldoende activiteiten voorzien.

Deze dag brengt veel werk met zich mee. De stuurgroep zorgt voor de organisatie van deze onvergetelijke dag. Ieder jaar bedenken ze een thema waarrond de dag wordt georganiseerd. Zo is er al een feest op de boerderij geweest, maar ook werd de boerderij eens omgetoverd tot een groot circus. Dit jaar stond alles in het teken van wereldkampioenschap voetbal.

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio