Anna Buyens plaatst zich voor finale op EK tumbling in Azerbeidzjan

Foto: MT/schermafbeelding

Essen - Anna Buyens (Gympuls Essen) heeft zich donderdag gekwalificeerd voor de tumblingfinale op het EK tumbling in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku.

De selectiewedstrijd voor het meisjesteam werd tussen 12u en 12u50 plaatselijke tijd gesprongen (Belgische tijd 10u - 10u50). Alle ogen waren gericht op het juniores Tumbling team: Anna Buyens (Gympuls Essen), Louise Van Regenmortel (Turnkring Altis Hulshout), Hannelore Tuyteleers (Gymflex) en Jill Stegen (Turnkring Bilzen) haalden alles uit de kast op de Tumbling baan. Ze namen het in de wedstrijd op tegen Griekse en Russische meisjes, waarbij de beste 8 doorgaan naar de finale van zondag 15 april. Het team behaalden respectievelijk een score van 62.100, 61.300, 60.700 en 60.500. Deze sterke wedstrijd met 4 mooie bloklandingen levert hen een plaats op in de teamfinale later op de avond en bezorgt Anna een individuele finale op zondag. De 16-jarige turnster uit Essen neemt het dan op tegen 2 Russische, 2 Britse , 2 Franse en 1 Portugese gymnaste.

Het Belgische team eindigt uiteindelijk op de vierde plaats en mag vrijdagavond meedoen met de landenfinale. Deze finale start om 19u plaatselijke tijd (17u Belgische tijd) en is te volgen via de livestream.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio